Gizlilik Sözleşmesi ve Kişisel Verilerin Korunması

Gizlilik Sözleşmesi ve Kişisel Verilerin Korunması

Son Güncelleme: 31.08.2019

  1. İşbu metin ile Ustayagel.com’un gizlilik politikası ve Kişisel Verilerin Korunması kanunu uyarınca yasal aydınlatma yükümlülüğü paylaşılmıştır. Ustayagel.com (Ustayagel olarak anılacaktır), tüm kullanıcıların gizliliğinin korunabilmesi ile bilgi/veri güvenliliğinin sağlanabilmesi amacıyla çeşitli gizlilik ilkerine sahiptir. Bu ilkeler, Ustayagel.com ve bağlı tüm siteleri ile mobil uygulamaları (topluca Hizmetler olarak adlandırılmıştır) kanalı ile veri toplanması ve kullanılmasında uygulanır. Hizmetler kullanıldığında bu ilkelerin tamamı Hizmetleri herhangi bir sebeple kullanan Kullanıcılar (Kullanıcı olarak da anılacaktır) tarafından kabul edilmiş sayılır. Bu metin zaman zaman değişiklik gösterebilir. Herhangi bir değişiklik yaptıktan sonra Ustayagel Hizmetlerini kullanmaya devam etmek, bu değişikliklerin kabul edildiği anlamına gelecektir. Bu nedenle güncellemeler için sözleşme düzenli aralıklarla kontrol edilmelidir.
  2. Bazı kişisel bilgiler Ustayagel.com tarafından üyelik aşamasında ve sonrasında talep edilir. Talep edilen bu bilgiler Kullanıcı Sözleşmesi’nde belirtilen amaç ve şartlar dışında kullanılmayacaktır.
  3. Ustayagel.com kullanıcının sistemden kolayca çıkabilmesini sağlamaktadır. Ayrıca, izin almaksızın pazarlama yapmaz.
  4. Ustayagel.com, anlaşmalı olduğu 3. Partilerin reklamlarını, anketlerini, duyurularını yayınlayıp bunların sitelerine ya da mobil uygulamalarına yönlendirme yapabilir. Bu yönlendirme sonucu ulaşılan site ya da mobil uygulamaların içerdiği görsel ya da metinler ile gizlilik politikalarından Ustayagel.com sorumlu değildir. Öte yandan, ulaşılan siteler ya da uygulamalarda oluşturulan hesapların ve şifrelerin ve diğer kişisel bilgilerin gizliliği ya da güvenliği konusunda da Ustayagel.com herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır.
  5. Ustayagel.com Hizmetleri üzerinden/aracılığı ile Hizmetlerin işlevselliğini ve kalitesini artırmak ve Hizmetler kullanılırken deneyimlerin kişiselleştirilmesi için, ayrıca, ilgili reklamları görüntülemek, kullanıcılara destek sağlamak, kullanıcılar ile iletişim kurmak ve yasal yükümlülüklerin yerine getirilebilmesi için aşağıdaki gibi bilgiler kullanıcılar tarafından sağlanması ile toplanabilir;
  • Ad soyad, profil fotoğrafı, kullanıcı adı, web sitesi, eposta adresi, posta kodu, şifre, cinsiyet, cep telefonu numarası, yaşanılan şehir, kullanılan ya da sahibi olunan otomobilin markası, modeli, model yılı, yakıt türü, vites şanzıman türü, kasa türü, rengi, kilometresi, motor gücü ve hacmi.
  • İncelemeler, fotoğraflar, yorumlar, takipçiler ile takip edilen ustalar ya da özel servisler, soru cevap bölümünde yayınlanan sorular ile verilen cevaplar.
  • Arama terimleri ve seçilen sonuçlar.
  • Hizmetlerin ne kadar süre kullanıldığı ve hangi özelliklerin kullanıldığı; tıklanan reklamlar.
  • Herkese açık alanlarda yayınlanacak veya görüntülenecek (bundan sonra "yayınlanacak") bilgi (derecelendirme, inceleme, fotoğraf, yorum, beğenme, ustaya sorulan sorular, yer imi vb.) Hizmetler’in veya Hizmetler’in diğer kullanıcılarına veya üçüncü taraflara iletilir (toplu olarak "Kullanıcı Katkıları"). Kullanıcı Katkıları, kullanıcıların kendi sorumluluğunda yayınlanır ve başkalarına iletilir. Hiçbir güvenlik önleminin mükemmel veya geçilmez olmadığını unutulmamalıdır. Ek olarak, Kullanıcı Katkılarının paylaşıldığı diğer kullanıcıların eylemleri kontrol edilememektedir. Bu nedenle, Kullanıcı Katkılarının yetkisiz kişilerce görülmeyeceği Ustayagel.com tarafından garanti edilememektedir. Bu bilgiler, Hizmetlerde görüntülenebilir, şirketlerle paylaşılabilir ve üçüncü taraf siteleri ve hizmetleri aracılığıyla daha geniş bir kitleye dağıtılabilir. Bu nedenle, ilanlarda/paylaşımlarda kişisel hassas detayların açığa çıkarılmaması önerilir.
  • Arkadaşlarınızı Hizmetler’e davet etmek istemeniz durumunda onların kullanılacak olan iletişim bilgileri.
  • Hizmetler üzerinden arkadaşlarınız, diğer kullanıcılar ya da ustalar ya da özel servislere göndereceğiniz ve onlardan alacağınız mesajlar.
  1. Otomatik olarak aşağıdaki gibi bazı veriler de toplanabilir;
  • Hizmetlerin kullanım ve etkinlik detayları, trafik, konum bilgisi (cihazdaki konum özelliğinin açılması için izin istenerek konum tabanlı Hizmetler özellikleri ile özelleştirmek için kullanılabilir)  , diğer iletişim verileri ve günlükleri.
  • İşletim sistemi, tarayıcı türü, IP adresleri, bağlantı hızı gibi diğer tarama bilgileri, cihaz türü, mobil şebekesi ve telefon numarası, cihaz konumu.
  • Ses kayıtları, video klipler, kişisel adres defteri ya da rehber gibi meta veriler ile diğer bilgi ve dosyalar.
  • Ustayagel.com’dan önce son ziyaret edilen web sayfalarının bağlantı adresleri.
  • Uygulamalarda tercihlerinizi saklamak, Hizmetlerin kullanımını izlemek, görüntülenen reklam sayısını izlemek, reklam performansını ölçmek ve daha kişisel reklamlar sunabilmek için çerezler yerine benzersiz mobil cihaz kimlikleri.
  • Uygulamalarda çevrimiçi veya çevrimdışı olma durumu.
  • Telefonunuzda yüklü diğer uygulamalarla ilgili varlık ve/veya yokluk ve diğer tüm ayrıntılar.
  1. Hizmetlerin ve üçüncü taraf web sitelerinin kullanımına ilişkin bilgilerin toplanması ve saklanması için çerezler, flash çerezleri, web işaretleri, piksel etiketleri, mobil cihaz kimlikleri ve benzeri dosyalar Ustayagel tarafından kullanılabilir. Çerezler (daha fazla bilgi için www.aboutcookies.org) bilgisayarınızda saklanıp sitemizi ziyaret etmeniz halinde tanınmanızı ve tercihleriniz ile ayarlarınızın saklanmasını sağlarlar. Bu sayede kişiselleştirilmiş içerik ve reklamlar almanız sağlanır. Çerezler, kalıcı olabileceği gibi sadece bireysel bir oturum sırasında da saklanabilir. Bir web işaretçisi (pixel etiketi ya da net GIF) genellikle bir sitede veya e-postada bulunan saydam grafik görüntüleridir. Web işaretçileri, internet sitelerinde ziyaretçilerin eylemlerini ölçmek için çerezlerle birlikte kullanılır. İşaretçinin göründüğü sayfayı indiren bilgisayarın IP adresi, sayfanın URL'si, bulunduğu sayfanın görüntülendiği zaman ve sayfayı görüntülemek için kullanılan tarayıcı türü gibi bilgileri öğrenmek için işaretçiler kullanılabilir. Tarayıcılar genellikle çerezlere otomatik olarak izin verecek şekilde ayarlı olup çerezlere izin vermeme ayarının da yapılabilmesi mümkündür. Ancak, izin verilmediği durumlarda Hizmetlerin bazı işlevlerinden faydalanılamayabilir. Çerezlerinizi ve çerez tercihlerinizi tarayıcı veya cihaz ayarlarınızdan yönetebilirsiniz. Ustayagel Hizmetleri üzerinden reklam ve benzeri yönlendirmesi ile üçüncü parti bir web sitesine ya da mobil uygulamaya erişim halinde ulaşılan sitede de çerez gibi veri toplama teknolojileri olabilir. Bu tür durumlarda Kullanıcılar tarafından ulaşılan sitenin gizlilik politikaları kontrol edilmelidir, Ustayagel.com kontrol mekanizmasına sahip olmayıp sorumluluk taşımamaktadır.
  2. Hizmetlerde oturum açmaya imkan veren sosyal medya hesabı (Google, Facebook gibi) kullanımı  ile kullanıcı kimliği toplanabilir, işlenebilir, saklanabilir. Kullanıcılar sosyal medya hesabı bilgileri ile Ustayagel.com Hizmetlerinde oturum açtığında gizlilik politikası limitleri dahilinde sosyal medya hesabında sunulan bilgiler toplanması, depolanması ve işlenebilmesi için Kullanıcı tarafından Ustayagel.com’a izin verilmiş olur. Kullanıcılar sosyal medya hesabını bağlamayı seçtiğinde bilgileri nasıl paylaştığı hakkında daha fazla bilgi için sosyal medya sağlayıcısının gizlilik politikasını ve yardım merkezini incelemelidir. Öte yandan, Ustayagel.com, ortaklar, pazarlamacılar, üçüncü taraf web siteleri ve araştırmacılar gibi üçüncü şahıslardan da Kullanıcılar hakkında bilgi alabilir ve bu bilgileri Kullanıcılardan direk veya hakkında toplanan bilgilerle birleştirebilir.
  3. Toplanan bilgiler üçüncü taraf web analitik araçlarının kullanımı da dahil olarak anonimleştirilebilir ve/veya tanımları kaldırılabilir. Özetle, toplanmış ve/veya tanımlanmamış bilgilerin kullanımı ve açıklanması bu Gizlilik Politikası ile sınırlı olmadan başkalarına açıklanması muhtemeldir.
  4. 6698 sayılı Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Kanun uyarınca, elde edilen kişisel veriler Ustayagel.com tarafından, hukuka ve dürüstlük kuralına uygun, güncel, meşru amaçlar için, ölçülü ve ilgili mevzuata uygun sürelerle işlenebilir.
  5. Hizmetlerin sürdürülebilirliğini, gelişimini, problemlerinin çözümünü, Kullanıcı özelinde kişiselleştirilebilmesini sağlama amacı ile toplanan bilgiler ve veriler kullanılabilir. Kullanıcıların ve ustaların birbiriyle ve kendi arasında mesaj alışverişi, iletişim kurması, kampanya ve reklamlardan tercihlerine göre haberdar edilmesi  amacı ile de bilgiler işlenebilir.
  6. Kişisel veriler, son halinde verinin sahibi olan kullanıcı veya diğer kullanıcılarla ilişkilendirilemeyecek bir hale getirecek biçimde bir araya getirilebilir. Örneğin, belli bir marka araç kullanan kullanıcılarımızın yüzdesini hesaplamak üzere kullanıcılarımızın kişisel verilerini bir araya getirebiliriz.
  7. Toplanan bilgiler Ustayagel.com yöneticileri ile teknoloji partnerleri ile, reklamverenler ve hizmet sağlayıcılar, Ustayagel Hizmetlerinde kayıtlı ustalar, Ustayagel.com satılması ya da başka bir sebeple devredilmesi halinde alıcılar, sosyal ağlar,Google Analytics ve diğer reklam sunucuları, mahkeme celbi, mahkeme emri veya hukuka uygun davranma talebi gibi yasal talepler nedeniyle yasa uygulayıcılar, devlet kurumları, mahkemeler ve/veya diğer kuruluşlarla paylaşılabileceği gibi, ilave olarak Kullanıcı rızası alınarak diğer tüm durumlarda paylaşılabilir.
  8. Kullanıcılar Hizmetlere mobil uygulamalardan erişirken kişiselleştirilmiş uygulama içi reklam alabilirler. iOS ve Android işletim sistemleri özel uygulama içi reklamların nasıl engellenebileceğine dair kendi talimatlarını sunmaktadırlar.
  9. Hizmetlerde hesap oluştururken ilgili kutu Kullanıcı tarafından işaretlendiğinde diğer Ustayagel kullanıcılarından, işletmelerden ve Ustayagel’den e-postalar almayı tercih etmiş sayılırlar. Kullanıcılar e-posta tercihlerini yönetmek için giriş yapabilir ve ticari e-posta iletilerindeki “abonelikten çık” talimatını takip edebilirler.
  10. Kullanıcı toplanan kişisel bilgileri incelemek, değiştirmek veya silmek ya da hesabını kalıcı olarak silmek istediğinde iletişim bölümünden iletişim formunu doldurarak site yönetimi ile iletişim kurmalıdır. Ancak, kullanıcı katkıları silinmek istendiğinde, bu katkıların kopyalarının önbelleğe alınmış ve arşivlenmiş sayfalarda görüntülenebileceği veya diğer kullanıcılar tarafından kopyalanmış ve saklanmış olabileceği unutulmamalıdır.
  11. Kullanıcılar kendi kişisel bilgilerini güncelleme, düzeltme ve silme hakkı küfürlü veya makul olmayan istekler, başkasının hakkının ihlali, Ustayagel ile kullanıcı arasında mevcut ya da beklenen yasal işlemleri etkilemesi gibi durumlar gözetilerek sınırlandırılmıştır.
  12. Kullanıcılar Ustayagel.com’a başvurup;
  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenmişse buna dair bilgi talebinde bulunma,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve amaca uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • İlgili mevzuata göre kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • İlgili mevzuata göre düzeltme, silme ve yok edilme işlemlerinin, bu verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi nedeniyle zarara uğranması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptirler.
  1. Kullanıcıların sisteme girmiş olduğu bilgiler, gizlilik ve güven içinde, ayrıca bu verilerin kritik olduğunun bilincinde olarak, en güncel ve en gelişmiş güvenlik teknolojileri kullanılarak korunmaktadır. Ancak, bilinmelidir ki hiçbir web sayfası veya internet üzerinden gerçekleşen aktarım tamamen güvenli değildir. Bu nedenle, Ustayagel yetkisiz erişim, bilgisayar korsanlığı (hacking), veri kaybı ve diğer ihlallerin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini garanti edemez. Uygulama ve Hizmetleri, Kullanıcılar kendileri risk alarak kullanmaktadırlar. Ustayagel, şifreleri ezberleyerek veya güvenli bir yerde tutarak gerekli güvenlik tedbirlerinin Kullanıcı tarafından alınmasını tavsiye etmektedir. Ustayagel ile olan iletişimin güvenli olmadığından şüphelenilmesi halinde (örneğin hesap güvenliğinin ihlal edildiğinden kuşkulanılması durumunda), derhal iletişim bölümünden Ustayagel’e haber veriniz.
  2. Ustayagel.com göndereceği e-postalarda, hiç bir şekilde kredi kartı numarası, kullanıcı adı, şifre veya parola talep etmez. E-postalarda yer alan veriler üçüncü şahıslar tarafından görülebilir. Ustayagel.com, Kullanıcı e-postalarından aktarılan bilgilerin güvenliğini hiçbir koşulda garanti edemez.
  3. Hukuken daha uzun bir sürenin gerekli veya mümkün olmaması halinde kişisel bilgiler işbu Gizlilik Politikası’nda belirtilen amaçların gerçekleşmesi için gerektirdiği süre için saklanacaktır.
  4. Ustayagel Hizmetleri 18 yaşından küçüklere yönelik değildir ve bu kişilerin Hizmetler vasıtasıyla Ustayagel ile kişisel bilgilerini paylaşmaması rica olunur.
  5. Kullanıcılar Ustayagel'inn Gizlilik Politikası tarafından sağlanan bilgilerin işlenmesi/kullanımı ile ilgili herhangi bir soru sormak istediğinde, gizlilik@ustayagel.com adresinden iletişim kurabilirler. Platform’un cevap vermeden önce kimliğinizi doğrulama hakkı saklıdır.

Başvurunuzda;

a.      Adınızın, soyadınızın ve başvuru yazılı ise imzanızın,

b.      Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numaranızın, yabancı iseniz uyruğunuzun, pasaport numaranızın veya varsa kimlik numaranızın,

c.      Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresinizin,

 

d.      Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numaranızın,

e.      Talep konunuzun,

bulunması zorunlu olup varsa konuya ilişkin bilgi ve belgelerin de başvuruya eklenmesi gerekmektedir.